Skriv ut den här sidan

Besöksavgifter

Dessa priser gäller för alla vårdcentraler som är landstingsdrivna i Stockholms län.

Våra patientavgifter

Besöksavgifter

  • Distriktsläkare: 200 kr
  • Distriktssköterska: 100 kr
  • Fotvård: 100 kr 
  • Psykolog: 100 kr
  • Tekniska hjälpmedel: 100 kr

Betalning

Du betalar för ditt besök i receptionen när du kommer och anmäler dig. 

Vi eftersträvar en kontantfri kassa. Om du har möjlighet, så betala gärna ditt besök med kontokort. Vi tar de vanligaste betalkorten (dock inte American Express och Diners). Du kan också få faktura, som skickas till din folkbokföringsadress. Fakturan ska vara betald senast 31 dagar efter ditt besök.

Om du uteblir eller lämnar återbud senare än 24 timmar innan ditt besök gäller följande:

Till läkare debiteras du med 200 kr, till sköterska/psykolog/fotvård debiteras du med 100 kr. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller äldre än 85 år. 

Bedrägeriförsök

Det har hänt att patienter har utsatts för försök till bedrägeri. Observera att vi aldrig uppmanar någon att sätta in pengar för läkemedel eller behandling på ett bankkonto. Får du en räkning från vården sker det alltid via pappersfaktura och är du osäker bör du kontakta din vårdgivare.

Så här skyddar du dig 

Säg att du vill ringa tillbaka och be om namn och telefonnummer till den som ringt dig.  Ring sedan upp din vårdcentral och kontrollera om samtalet verkligen kom från någon hos dem. Visar det sig vara ett försök till bedrägeri uppmanar vi dig att göra en polisanmälan.